Kevät on kiireistä aikaa, joka puolella tuntuu tapahtuvan ja kevät etenee nopsaan. Vaikka kuinka koittaa hidastaa ja nauttia, niin hupsis, puissa on lehdet ja sateen jälkeen maailma on täynnä huumaavaa tuoksua. Kesä on jo kohta ajanut kevään ohi.

Me pääsimme toukokuussa seuraamaan pari kertaa kolmen Hakuhauskan ja yhden australianpaimenkoiran nautapaimennuskurssin kulkua Karjataidon tilalla, Kaisa Hilskan koulutuksessa. Mukana menossa oli Hakuhauskan Despootti-Doris ”Java”, Gloria Gaynor ”Ria” ja Gunvald Gyttä ”Jedi” sekä tietysti näiden omat ihmiset. Aina se on yhtä mielenkiintoista päästä näkemään mitä siellä koiran päässä liikkuu ja millä nopeudella sekä minkälaisia ratkaisuja se mahdollisesti tarjoaa. Näistä kolmesta täällä erää Ria esitti eniten käyttökelpoisia ajatuksia ja Kaisan sanoin sillä silmät liikkui eli se pystyi seuraamaan tilanteita muutakin kuin suoraan eteenpäin ja jopa toimimaan niiden mukaan. Javalla ja Jedillä heitti kehiin enemmän vauhtia ja sitä myöden vauhtisokeutta, olisivat kovin halunneet korvata puuttuvat taidot vauhdilla, se vaan ei oikeen ole sallittu, eikä toimiva vaihtoehto. Rohkeutta tai tekemisen halua ei puuttunut keneltäkään, ei koirilta eikä ihmisiltä. 

Kuun alussa saimme kylään pariksi päiväksi sijoitustytöistä Rian joka tulla tupsahti laumaan ihan pentueleillä ja pentuna se laumaan myös otettiin. Jopa Ässä totesi että ”Yök, mikä vauva”. Kylässä ollessaan Riassa näkyi sama piirre kuin paimennuskurssilla, eli sillä on ajatusta ja se jopa ajattelee ennen kuin tekee. Kivan oloinen ja nätti lapsi.

Virallisia terveystuloksia saatiin Hakuhauskan Flaksi Fredille eli Aapolle, HD A/A ED 0/0 PL 0/0 (polvet tutkittu myös rauhoitettuna) olat ja selkä epävirallisesti kuvattu terveeksi. Kiitos Henna Aapon tutkituttamisesta. Superiloisia ollaan näistä tuloksista!

Luonnetestissä on käynyt toukokuussa kaksi Hakuhauskaa, Comea-Cosmos yhteispisteillä 154 ja kaikki osa-alueet plussalla sekä Despootti-Doris yhteispisteillä 140 ja kaikki osa-alueet plussalla. Kiitos Pauliina ja Jarna koirienne testiin viemisestä! Hienosti meni!

Toukokuu on ollut näyttelyitä täynnä ja Hakuhauskoja on kehissä käynyt kiitettävästi. Äitienpäivänä 12.5 Helsingissä esiintyi sijoitustytöistä Femma Fiia ”Rulla” oman ihmisensä Roosan kanssa saaden EH:n ja vaikka Rulla oli kuulemma esiintynyt kivasti eikä esim. purrut esittäjää juostessa nilkkaan, oli tuomari huumorimiehenä ehdottanut koiralle paria viskipaukkua rauhoitteeksi ennen seuraavaa kehään menoa. Itse en ottaisi sitä riskiä, jos olisikin kuitenkin rähinäviinaa.
Mynämäellä oli näyttely 18.5. jonne osallistuimme Rian ja Ässän kanssa. Tämä oli Rian ensiesiintyminen kehissä ja erittäin hienosti lapsikoira esiintyikin. Tuloksena ROP-pentu. Ässä jaksoi uskomattomasti kuuman ja pitkä päivän ollen ROP ja ROP veteraani. Edustimme Ässän kanssa hienosti myös kaksi isoa kehää ja kakkosryhmän kehässä Ässä valittiin jopa kuuden parhaan joukkoon! Valioluokassa esiintyi Despootti-Doris ollen hienosti VSP. Onnea Jarna ja Java!
Raumalla 19.5. kehässä kävi Hakuhauskan Flaksi Fredi ”Aapo” ollen hienosti ROP kera ekan SERTinsä. Onnea Henna ja Aapo!
Varkaudessa 19.5. kehässä oli Hakuhauskan Daami-Diisa ”Diisa” ja Greeta Garbo ”Demi” tuloksena ROP ja PEK1. Onnea Tiia, Diisa ja Demi!
Kävin itse Rullan kanssa kehässä 30.5. Vantaalla Palveluskoira-tapahtumassa. Mielestäni Rulla oli oikein kivasti, tosin esiintyminen kärsi hieman kun jouduin lennossa ottamaan koiran kehään heti Ässän perään, joka myös oli mukana. Rulla sai ERIn ja hyvin itsensä näköisen arvostelun. Rulla on niin reipas ja avoin, ja ihan ”vähän” häslä, että siitä ei vaan voi olla tykkäämättä. Häslästä huolimatta se osaa kuitenkin myös kuunnella ja rauhoittua. Ässä oli PU2 ja ROP veteraani.

Kotona omassa laumassa on Bellis vom Bähnle, meidän KukkaKaunokainen viettänyt syntymäpäivää ja täyttänyt 26.5. jo 9 vuotta. Paljon Onnea Bellis ja sisarukset saksanmaalla!

Kategoriat: Kuulumisia

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *