Hakuhauskan P-pentue

Pentue on suunnitteilla loppu kesään, emänä Hakuhauskan Janis Joplin. Tässä linkki Janiksen tietoihin Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI44791/20&R=46 

*********************

Hakuhauskan O-pentue

Hakuhauskan O-pentue on syntynyt 19.11.2023. Pentuja syntyi seitsemän, neljä urosta ja kolme narttua.

Tarra ja Remus

Emä FI MVA Hakuhauskan Ilman Impi ”Tarra” (s. 9.1.2020)
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0

Tarran vanhemmat ovat:
I: Joschi vom Rütelihof 
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0. 
E: Hakuhauskan Caunis-Cora 
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0. 

Tarran sukutaulu löytyy täältä.
Tarra’s pedigree can be found here.

–––

Isä FI MVA Tailtiimin Ansaittu Auvo ”Remus” (s. 21.8.2019)
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0, OCD terve/terve

Remuksen vanhemmat ovat:
I: Maximus Vom Rütelihof
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0
E: Tailtiimin Loistava Lumi
Terveystulokset: HD C/C, ED 0/0, PL 0/0

Remuksen sukutaulu löytyy täältä.
Remus’ pedigree can be found here.

Yhdistelmän sukutaulu löytyy täältä.

Yhdistelmästä odotan syntyväksi kauniita, hyvän mallisia ja kauniisti liikkuvia, vahvarakenteisia appenzelleja. Pennuista toivon vanhempiensa tavoin mutkattomia kavereita moneen menoon.

Tarran esittely oman ihmisensä, Pauliinan, kirjoittamana:
Tarra on iloinen ja ystävällinen appetyttö, joka tekee mielellään yhteistyötä ihmisen kanssa. Tarralla on mielestäni sopivasti miellyttämisenhalua ja keskittymiskykyä uusien asioiden oppimiseen ja tekemiseen. Kotona Tarra on enimmäkseen rauhallinen, nauttii läheisyydestä ja kainalossa makoilusta, mutta virtaa ja tarmoa löytyy heti kun sitä tarvitaan. Innostuessaan Tarra voikin joskus olla hieman malttamaton, jolloin se ilmaisee mielipiteensä ääntään käyttäen. Tarra on kasvanut meillä aikuisen urosappen kaverina, jonka kanssa Tarra on saanut vahtia omaa pihaa ja taloa. Tarra suhtautuu yleensä aluksi vieraisiin ihmisiin ja eläimiin pienellä varauksella, mutta lämpenee kuitenkin nopeasti. Tarra osaa toimia luontevasti myös eri ikäisten lasten kanssa.

Itse pidän erittäin paljon sen mutkattomasta luonteesta ja iloisesta asenteesta. Tarran voi ottaa mukaan minne vain, ja aina se löytää oman paikkansa ja rauhansa olla. Uusissa tai jännittävissä tilanteissa Tarra hakeutuu itse yleensä ihmisen luo, jolloin sitä on tarvittaessa helppo tukea.

Harrastuksista Tarran kanssa on kokeiltu mm. agilityä, pk-jälkeä, henkilöhakua raunioilla sekä esine-etsintää. Lisäksi Tarra on ollut syksyisin mukana lintumetsällä ja sienestyskaverina. Näyttelyitä lukuun ottamatta Tarran kanssa ei ole kilpailtu, mikä johtuu enemmän ihmisistä kuin koirasta itsestään. Mielestäni Tarrassa on kuitenkin hyvän harrastuskoiran palikat kohdallaan.

Remuksen esittely oman ihmisensä, Ullan, kirjoittamana:
Remus on iloinen, eloisa ja vilkas koira. Remus on aina valmis aktiviteetteihin, oli se sitten ulkoilua, lumitöitä, treenailua, tai leikkimistä. Kaikki käy, kunhan se saa olla toiminnassa mukana. Vauhtia Remuksella on välillä enemmän kuin tolkkua.

Kotioloissa Remus osaa rauhoittua ja nauttii rennosta yhdessäolosta. Se pitää läheisyydestä ja käsittelystä. Omaa perhettään kohtaan Remus on todella lämmin ja rakastava, mutta ulkopuolisia kohtaan alkuun välillä tutkiva ja varautunut.

Remuksen kanssa on käyty näyttelyissä, sekä treenailtu tokoa, esineruutua ja jäljestystä. Se on osoittautunut nopeaksi oppijaksi ja nauttii kaikenlaisesta yhteisestä tekemisestä. Remuksen luonteessa nousee vahvasti esiin nokkeluus ja tietynlainen hyväntahtoinen kujeilevuus. Omalle perheelle Remus ominaisine huumorintajuineen on helposti luettavissa.

Remus asuu Helsingissä kaupunkiolosuhteissa, mutta viettää myös paljon aikaa mökillä, missä on runsaasti maastoa erilaisiin touhuihin. Niin kaupungissa kuin mökilläkin Remus ottaa tontin vartiointitehtävän mielellään hoidettavakseen.

*********************

Hakuhauskan N-pentue

Hakuhauskan N-pentue on syntynyt 5.3.2023. Pentuja syntyi kahdeksan, neljä urosta ja neljä narttua.
Kaikki pennut ovat lähteneet uusiin koteihinsa.

N-pentue
Marvel & Armas

Emä on Hakuhauskan Happy Heart ”Marvel” (s. 2.10.2019)
Terveystulokset: HD B/A, ED 0/0, PL 0/0

Marvelin vanhemmat ovat:
I: Hakuhauskan Cuningas-Carma 
Terveystulokset: HD B/A, ED 0/0, PL 0/0. 
E: Hakuhauskan Elämänilo-Elma 
Terveystulokset: HD B/A, ED 0/0, PL 0/0. 

Marvelin sukutaulu löytyy täältä.
Marvel’s pedigree can be found here.

–––

Isä on Tailtiimin Airiston Armas (s. 21.8.2019)
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0

Armaksen vanhemmat ovat:

I: Maximus Vom Rütelihof
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0
E: Tailtiimin Loistava Lumi
Terveystulokset: HD C/C, ED 0/0, PL 0/0

Armaksen sukutaulu löytyy täältä.
Armas’ pedigree can be found here.

Yhdistelmän sukutaulu löytyy täältä.

Yhdistelmän molemmat koirat ovat luonteeltaan ja käytökseltään mielyttäviä, ääni -ja alustavarmoja harrastuskoiria. Molemmat ovat pennusta asti saaneet hyödyntää kykyjään, luontaisia taipumuksiaan ja työmoottoriaan sekä purkaa tekemisentarvetta järkevään työntekoon. Marvel työskentelee oman ihmisensä kanssa terapiatallilla ja on osallistunut myös pelastuskoiratreeneihin. Armas on omistajansa kanssa ensin ollut mukana treenaamassa Etsijäkoiraliiton ja nykyään lemmikkietsijöiden riveissä. Molemmille työskentely oman ihmisen rinnalla on hyvin palkitsevaa.

Pennuista odotetaan kaunisrakenteisia, ajattelevia ja hyvin työmotivoituneita kavereita monenlaiseen tekemiseen.

Marvelin esittely oman ihmisensä, Jennin, kirjoittamana:

Marvel on lempeä ja rauhallinen narttu, jolta tilanteen tullen löytyy kuitenkin vahvuutta. Se on tasapainoinen, ystävällinen ja asettuu hyvin rajoihin. Suhtautuminen muihin ihmisiin ja eläimiin on utelias ja kiinnostunut. Se on sinnikäs ja periksiantamaton työskentelijä, jolta ei paukut lopu pitkissäkään työpäivissä, olipa ne sitten asiakastyötä tai metsäsavottaa. Marvelin hyviä ominaisuuksia on se, että se ajattelee itse ja hakeutuu kontaktiin. Kontaktihakuisuudesta huolimatta Marvel osaa työskennellä myös itsenäisesti ja keksii itselleen tekemistä, jonka parissa viihtyy mainiosti niin pitkään kuin on tarve. Se rauhoittuu lepäämään eikä ole erityisen häiriöherkkä.

Marvel on osallistunut pelastuskoirakoulutukseen, mikä tuntui erityisen sopivalta sen ominaisuuksia ajatellen. Se on helposti innostuva, motivoitunut ja väsymätön treenaaja.

Jäljestäminen ja henkilöetsintä ovat sen lempilajeja ja sillä on vahva motivaatio etsiä ihmistä. Nenän käyttö on sille luontaista. Marvel ei ole riistaviettinen. Tallin pihapiirissä usein käyskentelevät kauriit saavat rauhassa laiduntaa Marvelin katseen alla.

Kotona se on/off-koira, joka osaa pyytää itse pihalle purkamaan energiaa, kun siltä tuntuu. Köllöttely takan edessä tai ihmisten jaloissa on sen perusmoodi. Sohvalla Marvel haluaa tulla syliin. Se on pennusta asti ollut pehmeä, rento ja luottavainen, helppo käsitellä. Marvel on peloton, olematta kuitenkaan yhtään rämäpää tai uhkarohkea. Se ei joudu vaikeuksiin eikä aiheuta hankaluuksia, sillä se ajattelee ennen kuin toimii ja kysyy tarvittaessa neuvoa ihmiseltäkin.

Marvel on yhteistyöhaluinen ja vuorovaikutukseen hakeutuva koira, joka palkkautuu jo pelkästä kontaktista. Se ei kuitenkaan ole erityisen miellyttämishaluinen, vaan enemmänkin vastuunkantaja ja aktiivinen toimija. Se on nopea oppimaan ja hoksaava koira, jonka palkkana toimii niin namit kuin lelut – mitä isompi keppi, sitä parempi. Marvel työskentelee terapiatallilla ”monilajisen” tiimin kanssa, johon kuuluu hevosten ja ponien lisäksi ankkoja, lampaita, kissoja, kaneja koiria. Sen työnkuva on osallistua tarvittaessa tunnetaitotyöhön, mallintamalla jokaisen yksilön oikeutta olla juuri omanlaisensa ja tuoden esiin kohtaamisen ainutkertaisuutta. Vuorovaikutustaitojen harjoittelu on sille mieluisaa ja se on hyvä lukemaan lasten ja nuorten mielentiloja ja tunnekokemuksia ja toimii itsenäisesti työssään niitä tasapainottaen.

*******************

Hakuhauskan M-pentue

Hakuhauskan M-pentue on syntynyt 22.6.2022. Pentuja syntyi viisi, uros ja neljä narttua.
Kaikki pennut ovat muuttaneet omiin koteihinsa.

Iro ja Alpo

Emä on Hakuhauskan Ilman Iro ”Iro” (s. 9.1.2020)
Terveystulokset: HD B/B, ED 0/0, PL 0/0

Iron vanhemmat ovat:
I: Joschi vom Rütelihof 
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0. 
E: Hakuhauskan Caunis-Cora 
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0. 

Iron sukutaulu löytyy täältä.
Iro’s pedigree can be found here.

–––

Isä on Alppisuden Albert ”Alpo” (s. 4.10.2018)
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0, LTV0

Alpon vanhemmat ovat:

I: Hakuhauskan Aivanparas
Terveystulokset: HD C/C, ED 0/0, PL 0/0
E: Alpenhirts Marlene
Terveystulokset: HD B/B, ED 0/0, PL 0/0

Alpon sukutaulu löytyy täältä.
Alpo´s pedigree can be found here.

Yhdistelmän sukutaulu löytyy täältä.

Tässä yhdistelmässä yhdistyy omia koiriani sekä Alpon isän että Iron emän kautta. Alpo on hyvin isänsä kaltainen, yhteistyökykyinen, mutkaton, hieman huoleton ja avoin velikulta. Voimaa ja viettiä kuitenkin löytyy riittävästi, joten jokapojan sohvaseuralainen se ei ole vaan nauttii appemaisesti työnteosta. Iro on pidättyväisempi ja omaa paljon omia visioita asioiden toteutukseen. Se on iloinen villivarsa, josta kuitenkin löytyy ajatteleva ja herkkä puoli. Työntekoon se suhtautuu asiaan kuuluvalla vakavuudella. Iron kohdalla korostuu oikea kotikasvatus, niin että sen parhaat puolet ovat päässeet esiin. Yhdistelmästä toivon kauniisti liikkuvia, energisiä ja monipuolisia harrastus/työkavereita koiranlukutaitoisille ihmisille joiden pipo ei ole liian tiukalla.

Iro asuu sijoituskodissa Läyliäisissä omien ihmistensä ja äitinsä Coran kanssa.

Iron esittely oman ihmisensä, Virpin, kirjoittamana:

Iro (eli tutuille mm. Heluna (Hopo), Tirppa, ”jättivauva”, Lirps…  – rakkaalla lapsella nimiä riittää) saapui meille reilu kaksi vuotta sitten äitinsä Coran kainalossa. Iro on jo pienestä pitäen ollut hyvin aktiivinen, utelias ja iloinen koira, jonka luonteesta olen todella paljon tykännyt. Ehkä se, että hän on asunut äitinsä kanssa pienestä pitäen ja se, että hän on voinut viettää hyvin koiramaista elämää omaa alppiaan vartioiden ja luonnossa liikkuen, heijastuu Iron positiiviseen elämänasenteeseen – aina valmis kaikkeen eivätkä uudetkaan tilanteet jännitä. Niihin ei kuitenkaan suin päin myöskään rynnätä. 

Iro on ehkä piirun verran muita onnellisempi, mutta kun työnteosta on kyse, ottaa hän asiat vakavasti ja tekee mielellään yhteistyötä. Iron työtä on ollut lähinnä luotsikoirana toimiminen vesillä sekä tottelevaisuus- ja jälkihommat omaksi iloksi. Kilpailemaan en ole hänen kanssaan tähdännyt itsestäni johtuvista syistä, vaikka kaikki ominaisuudet koirassa olisi kohdillaan myös tavoitteellisen toiminnan suhteen. Raunioilla ollaan muutaman kerran käyty toteamassa, että kyllähän se toimii sielläkin kuin unelma keskittyen olennaiseen. 

Irossa on mielestäni sopivasti reaktiivisuutta ilmoittaa havaitsemistaan asioista, mutta samalla kykyä jättää ne huomioimatta, jos ohjaaja niin toteaa. Vauhtia ja luonnetta toki löytyy, mutta myös äärimmäisen pitkälle kehittynyt kyky rentoutua ja nauttia elämästä. Irolla on hauska tapa hyräillä puuhaillessaan ja hän on kovin moniääninen koira. Ei hauku turhaan, mutta tykkää ilmaista itseään juttelemalla tapahtumistaan. Alppitorvea soitellaan tarvittaessa jopa falsetissakin.

Iron paras kaveri (äitinsä lisäksi) on samanikäinen lapsenlapseni, jota Iro palvoo. Rakkaus läheisiin on muutenkin valtavaa, vieraita ei niin lämpimästi oteta vastaan ennen kuin muu lauma on heidät todennut kelpoisiksi.  Kaiken kaikkiaan kovin sympaattinen, vietikäs, appenzellimainen ja mainio tyyppi!

*******************

Hakuhauskan L-pentue

Hakuhauskan L-pentue on syntynyt 1.7.2021. Pentuja syntyi kolme, uros ja kaksi narttua joista toinen on havanna. Kaikki pennut ovat varattuja.

Hakuhauskan L-pentue syntyi 1.7.2021.
Demi ja Joschi

Emä on Hakuhauskan Greta Garbo ”Demi” (s. 5.9.2018)
Terveystulokset: HD B/B, ED 0/0, PL 0/0, LTV0

Demin vanhemmat ovat:
Isä: Hakuhauskan Elvis Presley
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0
Emä: Hakuhauskan Caunis-Cora
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0

Demin sukutaulu löytyy täältä.
Demi´s pedigree can be found here.

–––

Isä on sveitsiläinen Joschi vom Rütelihof (s. 4.7.2013)
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0

Joschin vanhemmat ovat:
Isä: Balu von Nordbaden
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0
Emä: Honey vom Rütelihof
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0

Yhdistelmän sukutaulu löytyy täältä.

Yhdistelmästä toivon fiksuja, terverakenteisia, motorisesti ketteriä, hyvin liikkuvia koiria, joista oikein motivoituneet ihmiset saa itselleen monipuolisia harrastuskavereita.

Demi asuu sijoituskodissa Varkaudessa omien ihmistensä ja vanhemman appenzellinartun Diisan kanssa.

Demin esittely oman ihmisensä, Tian, kirjoittamana:

Demi on hyvin avoin sekä suuren miellyttämishalun omaava energiapakkaus.

Avoimen ja kaikkia rakastavan hellyydenkipeän olemuksen alta löytyy kuitenkin kipakka luonne, joka osaa näyttää mielipiteensä ääntään käyttäen.

Intoa löytyy tekemiseen ja Demin kanssa ollaankin hieman tokoiltu ja käyty agilityssä.

Niin kotimaan kuin ulkomaan reissuilla Demi on kulkenut pennusta lähtien mukana. Veneily on osoittautunut yhdeksi lempipuuhista.

Rohkeutta Demillä puuttuu vielä joissain määrin eikä täysin itsenäistä päätöksentekokykyä vielä ole, kuitenkin taistelutahtoa löytyy hyvin ja Demi on myös alusta sekä äänivarma.

Joschin esittely oman ihmisensä, Monikan, kertomana:

Joschi shares his home in rural Switzerland with a Curly Coated Retriever and two humans. We live in a house on an all fenced in property. Joschi reliably and loudly announces visitors and passersby.

He has a lot of drive and likes to be in control of things, which can be very demanding at times. But on the other hand, he is the most loyal, kind and cuddly dog. He is very friendly and gentle with anxious and insecure dogs, who usually feel very secure around him within only minutes. He protects

them from other dogs who might want to harass them. Unknown people he keeps at distance, but once he decides that they are ok he loves them dearly.

We are active in Treibball, where he can act out his drive in cooperation with me. We are both enjoying this activity lot!

Joschi is a healthy and self-confident dog, and to me the best dog in the world.

*******************

Hakuhauskan K-pentue

K-pentue suunnitteilla kevääksi 2021.

Ria on nyt ultrattu tiineeksi. Ultran mukaan odotamme ehkä vain yhtä pentua. Tällä hetkellä pentukyselyt kohdistuvat siis jo seuraavaan pentuesuunnitelmaan.

Ria ja Joschi

Emä on FI MVA Hakuhauskan Gloria Gaynor ”Ria” (s. 5.9.2018)
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0

Rian vanhemmat ovat:
Isä: Hakuhauskan Elvis Presley
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0
Emä: Hakuhauskan Caunis-Cora
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0

Rian sukutaulu löytyy täältä.
Ria´s pedigree can be found here.

–––

Isä on sveitsiläinen Joschi vom Rütelihof (s. 4.7.2013)
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0

Joschin vanhemmat ovat:
Isä: Balu von Nordbaden
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0
Emä: Honey vom Rütelihof
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0

Yhdistelmän sukutaulu löytyy täältä.

Rian ja Joschin esittely:

Ria asuu sijoituskodissa oman ihmisensä Monican kanssa. He viettävät paljon aikaa ulkoillen metsässä, mutta myös harrastaen paimennusta lampailla ja naudoilla. Ria on päässyt myös kokeilemaan hakua, jota onkin tarkoitus alkaa harrastamaan paimennuksen lisäksi. Ria on luonteeltaan avoin ja sosiaalinen. Monica kuvaa Riaa sanoilla energinen, oppivainen, tarkkaavainen, itsenäinen vähän itsepäinenkin kaikkien kaveri. Ria on ääni- ja alustavarma. Perustemperamentiltaan Ria on aika rauhallinen appenzelli, mutta kierroksiakin löytyy ja Monican kertoman mukaan myös puruvoimaa kun kottikärryn sekä hakesilppurin kumit on puhkaistu yhdellä puraisulla. 

Paimentamassa Ria on käynyt Monican kanssa Koirataidossa, kouluttaja Kaisa Hilskan ohjauksessa. Kaisan kertoman mukaan Ria toimii hyvin eri ihmisten ohjauksessa. Ria on reipas, ei kamalan kova tai herkkä, vaan perusappe joka omaa paimennuksen perusliikemallit. Toimii hyvin kun saa ajoissa ohjeet. Itsenäisesti ei vielä ajattele kovin paljoa, joten ilman ohjausta helposti paimentaa vain osaa ryhmästä ja eläimiä jää jälkeen. Ohjeistettuna tottelee mielellään ja uskaltaa komentaa reippaalla haukulla. Ei pure eläimiä.

Joschi on sveitsiläinen 7-vuotias uros, joka on myös I-pentujemme isä. Se on hieman pidättyväinen, energinen ja hyvin työmotivoitunut. Joschi treenailee omistajansa kanssa pallopaimennusta jossa oikean paimennuksen tavoin yhteistyö ja hallinta on isossa roolissa. 

Yhdistelmästä toivon fiksuja, terverakenteisia, motorisesti ketteriä, hyvin liikkuvia koiria, joista oikein motivoituneet ihmiset saa itselleen monipuolisia harrastuskavereita.

Joschin esittely oman ihmisensä, Monikan, kertomana:

Joschi shares his home in rural Switzerland with a Curly Coated Retriever and two humans. We live in a house on an all fenced in property. Joschi reliably and loudly announces visitors and passersby.

He has a lot of drive and likes to be in control of things, which can be very demanding at times. But on the other hand, he is the most loyal, kind and cuddly dog. He is very friendly and gentle with anxious and insecure dogs, who usually feel very secure around him within only minutes. He protects
them from other dogs who might want to harass them. Unknown people he keeps at distance, but once he decides that they are ok he loves them dearly.

We are active in Treibball, where he can act out his drive in cooperation with me. We are both enjoying this activity lot!

Joschi is a healthy and self-confident dog, and to me the best dog in the world.

*******************

Hakuhauskan J-pentue

Hakuhauskan Jiit

Hakuhauskan J-pentue on syntynyt 1.8.2020. Pentuja syntyi viisi joista kaksi kuolleena. Pentulaatikossa nyt yksi narttu ja kaksi urosta, joista toinen väriltään havanna. Kaikki pennut ovat varattuja.

J-pentue on laitettu alulle 1.6.2020. Pentuja toivotaan syntyväksi elokuun alkupäivinä.

Emä on Hakuhauskan Flirtti Friidu ”Iitu” (s. 16.9.2017)
Terveystulokset: HD B/C, ED 0/0, PL 0/0

Iitun vanhemmat ovat:
Isä: Hakuhauskan Aikapoika
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0
Emä: Gara-Lena von Försterrain
Terveystulokset: HD C/C, ED 0/0, PL 0/0

Iitun sukutaulu löytyy täältä.
Iitu´s pedigree can be found here.

–––

Isä on C.I.B. POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA V-09 V-10 PMV-10 FRV-11 SEV-11 MV-12 / JK2 HK3 AD LTE 215 p. Alpenhirts Superman ”Ässä” (s. 1.9.2007)
Terveystulokset: HD A/B, ED 0/0, PL 0/0

Ässän vanhemmat ovat:
Isä: Galant V.D. Niesenflanke
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0
Emä: Alpenhirts Ultrabra
Terveystulokset: HD B/B, ED 0/0, PL 0/0

Ässän sukutaulu löytyy täältä.
Ässä´s pedigree can be found here.

Yhdistelmän sukutaulu löytyy tästä.


Iitun esittely oman ihmisensä Katin kertomana:

Iloinen, innokas Iitu.
Iitu on suurella sydämellä perheenjäsen, jolla on mahtava kyky olla innokas ja iloinen, mutta samalla omata rauhoittumiskykyä ja herkkää korvaa. Iitun kanssa ei olla harrastettu varsinaisia harrastelajeja, mutta arjessa peruskäskyt ja tottelevaisuus ovat aina mukana. Iitun iloisuus ja kuuntelemisen taito mahdollistaisivat kyllä hyvinkin monipuolisen oppimisen, jos ohjaaja vain osaisi ja innostuisi opettamaan. Suuri sydän on myös vahva, luonnetta löytyy, joten kynnysmatoksi Iitu ei varmastikaan jää. Epämiellyttävät asiat eivät Iitun maailmaa kaada, vaikka tuokin mielipiteensä asiaan kuuluvalla tavalla esiin. Reilulla ja selkeällä arjella olemme Iitusta saaneet mahtavan kaverin kaikkeen tekemiseen vaellusreissuista sohvaperunointiin.

Ässän esittely:

Alpenhirts Superman, kotoisammin Ässä on syntynyt 1.9.2007 Paraisilla ja valittu pentuesisarustensa joukosta aikanaan luonteen ja rakenteen perusteella juuri harrastustoimintaa silmälläpitäen. Se on avoin, sosiaalinen ja iloinen velikulta, jota ei voi olla rakastamatta. Ässä omaa voimakkaan saalisvietin ja on hyvin miellyttämishaluinen. Ässän tekemisen tarmo (…ja tarve) on ollut loputon. Ässä on sopusuhtainen ja voimakas. Sen aktiiviharrastuksiin on kuulunut aluksi pelastuskoiratoiminta ja sen jälkeen pk-haku sekä -jälki. Jäljeltä Ässällä on avoimenluokan koulutustunnus ja hausta voittajaluokan tunnus.

Hakukoirana Ässä on oikealla tavalla röyhkeä, periksiantamaton ja rohkea sekä välillä liiankin itsenäinen. Haastavinta sen koulutuksessa onkin varmaan ollut hallinnan rakentaminen, motivaatiota siltä ei ole puuttunut koskaan. Ässä on aloittanut haku-uraansa pelastuskoira puolella, jossa treenipaikkoina eteen tuli vaikka mitä. Ukkoja on etsitty rakennuksista, raunioilta, vedestä veneessä ja savusukellusharjoituksessa savun keskeltä. Paikalla ei ole koskaan ollut Ässälle väliä kun töitä tehdään.

Ässä on paras ja tietää sen myös itse, tästä itsevarmuudesta on ollut hyötyä muiden harrastusten ohessa myös näyttelyissä. Ässähän on aina pitänyt huomion keskipisteenä olosta. Erityisesti sen ryhti, liikkeet ja luonne ovat saaneet paljon kehuja.

Ässä on luonnetestattu loppupistein 215 ja testin osa-alueet on hyvin koiran näköiset. Testitulokset katsottavissa täällä.

Ässä on suorittanut myös kestävyyskokeen (AD) hyväksytysti.

Alpenhirts Superman n. 12,5 v. Kuva: Henna Glade

*******************

Hakuhauskan I-pentue

Pennut ovat syntyneet 9.1.2020. Pentueeseen syntyi kolme narttua ja yksi uros. Kaikilla pennuilla on jo koti.

Cora tiineenä n. 8 viikkoa.


Emä on Hakuhauskan Caunis-Cora (s. 13.11.2015)
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0,
myös olat on kuvattu terveeksi (epävirallinen)

Coran vanhemmat ovat:
Isä: Alpenhirts Superman
Terveystulokset: HD A/B, ED 0/0, PL 0/0
Emä: Cresta vom Hundwil
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0

Coran sukutaulu löytyy täältä.
Cora´s pedigree can be found here.

–––

Isä on sveitsiläinen Joschi vom Rütelihof (s. 4.7.2013)
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0

Joschin vanhemmat ovat:
Isä: Balu von Nordbaden
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0
Emä: Honey vom Rütelihof
Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0

Tässä yhdistelmässä olen halunnut yhdistää kaksi jo aikuista, erinomaiset terveystulokset omaavaa koiraa, jotka ovat viettäneet aktiivista ja vauhdikasta elämää ja pysyneet terveinä sekä ehjinä.
Molemmista löytyy viettiä sekä vauhtia, halua tehdä ja työskennellä mutta myös kykyä keskittyä ja rauhoittua kun työt on tehty.
Toiveissa ja odotettavissa energisiä ja hyvin työmotivoituneita appenzelleja aktiivisiin koteihin, joissa on halua työskennellä ja harrastaa koiran kanssa.