Meidän kotona asuva laumamme on jalostuksen osalta jo eläkeläisjengi ja aktiiviset harrastuksetkin ovat jo jääneet. Vauhtia riittää silti kotitarpeiksi ja nykyään vauhdista vastaa usein laumamme uusin ja nuorin tulokas Gara, joka on alkujaan saksantuontini ja asunut ensimmäiset 4 vuotta sijoituskodissa, mutta jäänyt toisten pentujensa jälkeen meidän laumaan. Lauman johtajan virkaa toimittaa edelleen vanhin koiramme Ässä, joka on oman kasvatustyöni alku. Ässän tyttäriä meillä asuu kaksi, Saksassa syntynyt Bellis ja Venäjällä syntynyt Wicca. Lisäksi laumaan kuuluu Ässän puoliveli Pata ja kääpiöpystykorva Niki, joka on myös aikanaan Suomeen Saksasta tuotu.

C.I.B FI MVA NO MVA SE MVA POHJ MVA V-09 V-10 PMV-10 FRV-11 SEV-11 MV-12
Bh Ad HK3 JK2

ALPENHIRTS SUPERMAN

(1.9.2007 – 6.10.2020)

Alpenhirts_Superman

Alpenhirts Superman, kotoisammin Ässä on syntynyt 1.9.2007 Paraisilla ja valittu pentuesisarustensa joukosta aikanaan luonteen ja rakenteen perusteella juuri harrastustoimintaa silmälläpitäen. Se on avoin, sosiaalinen ja iloinen velikulta, jota ei voi olla rakastamatta. Ässä omaa voimakkaan saalisvietin ja on hyvin miellyttämishaluinen. Ässän tekemisen tarmo (…ja tarve) on ollut loputon. Ässä on sopusuhtainen ja voimakas. Sen aktiiviharrastuksiin on kuulunut aluksi pelastuskoiratoiminta ja sen jälkeen pk-haku sekä -jälki. Jäljeltä Ässällä on avoimenluokan koulutustunnus ja hausta voittajaluokan tunnus.

Hakukoirana Ässä on oikealla tavalla röyhkeä, periksiantamaton ja rohkea sekä välillä liiankin itsenäinen. Haastavinta sen koulutuksessa onkin varmaan ollut hallinnan rakentaminen, motivaatiota siltä ei ole puuttunut koskaan. Ässä on aloittanut haku-uraansa pelastuskoira puolella, jossa treenipaikkoina eteen tuli vaikka mitä. Ukkoja on etsitty rakennuksista, raunioilta, vedestä veneessä ja savusukellusharjoituksessa savun keskeltä. Paikalla ei ole koskaan ollut Ässälle väliä kun töitä tehdään.

Ässä on paras ja tietää sen myös itse, tästä itsevarmuudesta on ollut hyötyä muiden harrastusten ohessa myös näyttelyissä. Ässähän on aina pitänyt huomion keskipisteenä olosta. Erityisesti sen ryhti, liikkeet ja luonne ovat saaneet paljon kehuja.

Ässä on luonnetestattu loppupistein 215 ja testin osa-alueet on hyvin koiran näköiset. Testitulokset katsottavissa täällä.

Ässä on suorittanut myös kestävyyskokeen (AD) hyväksytysti.

Jälkeläisiä Ässälle on syntynyt seitsemän hienoa pentuetta: Saksa 2010, Venäjä 2010, Sveitsi 2013 ja vielä uudestaan Saksaan 2015. Lisäksi Ässällä on kolme pentuetta omien sijoitusnarttujemme kanssa. C-pentue 2015, D-pentue 2016 ja vielä J-pentue 2020.

Terveystulokset

Lonkat (HD) A/B, polvet (PL) 0/0, kyynärät (ED) 0/0, EU-A

Ässän sukutaulu löytyy Koiranetistä.
Ässä’s pedigree can be found on Koiranet.

***

JV-10  HeJV-10  FI MVA Bh

ALPENHIRTS PHANTOM

(2.7.2009 -28.11.2018)

Alpenhirts Phantom, kutsumanimeltään Pata, on syntynyt 2. heinäkuuta 2009 Paraisilla. Se on luonteeltaan ihmisiä kohtaan avoin ja rakastaa kaikkia. Padan mielestä myös kaikkien kuuluu rakastaa sitä ja se osaa vaatia osansa huomiosta tarvittaessa äänekkäästi ja röyhkeästi. Se on ollut energinen koira, jolla kierrokset nousee turhankin helposti. Kotioloissa Pata on aikamoinen mammanpoika vaikka kylillä haluttaisikin vähän vastaantuleville uroksille uhota.

Pata on nuorena treenaillut pk-jälkeä ja vähän hakua.

Padalla on ollut iho- ja suolisto-ongelmia sekä ongelmia hampaiden vaihtumisessa. Näistä syistä Pataa ei ole käytetty jalostukseen ja se on kastroitu.

Terveystulokset

Lonkat (HD) A/A, polvet (PL) 0/0, kyynärät (ED) 0/0

Padan sukutaulu löytyy Koiranetistä.
Pata’s pedigree can be found on Koiranet.

***

FI MVA

BELLIS VOM BÄHNLE

(26.5.2010 – 2.5.2023)

Bellis vom Bähnle on Ässän (Alpenhirts Superman) ensimmäisestä pentueesta. Bellis on syntynyt Saksassa Prosselsheimissa 26.5.2010, emänään Nele vom Felsengarten. Bellis on luonteeltaan rauhallinen appenzelli, joka omaa hyvän keskittymiskyvyn. Se on ystävällinen ja hyvin rakastettava koira, joka ei tee itsestään turhaan numeroa, mutta omaa vahvuutta jota tarvittaessa pystyy myös käyttämään. Bellis on omistautunut omalle laumalleen ja on varautunut vieraita kohtaan.

Harrastuksiin on nuorena kuulunut vuosia agility ja jonkin verran jäljestystä.

Bellis on ollut koko ikänsä perusterve. Hampaiden vaihtuminen sujui hienosti ja hampaisto on täydellinen. Belliksestä emme valitettavasti saaneet pentuja, sen sairastettua nuorena kohtutulehduksen, jonka seurauksena kohtu on poistettu.

Terveystulokset

Lonkat (HD) A/B, polvet (PL) 0/0, kyynärät (ED) 0/0, epävirallisesti olat kuvattu terveiksi.

Belliksen sukutaulu löytyy Koiranetistä.
Bellis’ pedigree can be found on Koiranet.

***

FI MVA MV-12 C.I.B

ALPTRICOLOUR VICTORIA

(5.10.2010 – 6.10.2020)

Alptricolour Victoria on Ässän (Alpenhirts Superman) tytär ja se on syntynyt 5. lokakuuta 2010 Pietarissa, Venäjällä. Wiccan emä on venäläinen Alptricolour Ayna. Wicca on luonteeltaan hyvin temperamenttinen ”tulta ja tappuraa” -tyyppi, aina 110 lasissa – niin hyvässä kuin pahassakin. Wiccassa on särmää vaikka muille jakaa, mutta toisaalta ”kiroilevan siilin” sisällä asuu hyvin hellyyden- ja huomionkipeä narttu. Wicca hymyilee koko hammaskalusto paljaana, kippurahäntä viuhtoen, kun omat ihmiset saapuvat kotiin, mutta vieraita kohtaan neiti on varautunut. Wicca on suuren sydämen ja ehdottoman omistautumisen koira, josta poweri ei lopu kesken. Wicca-likkaa on siunattu myös suurella saalisvietillä ja taistelutahdolla.

Harrastusrintamalla on aikaisemmin treenattu sekä pk-jälkeä että pk-hakua, jopa hieman agilityäkin.

Wicca on ollut perusterve ja käynyt Zürichin yliopistolla EU-testissä (ectopic ureters), missä todettiin virstateiden rakenne normaaliksi. Hampaiden vaihtuminen sujui hetkellisiä tuplakulmureita lukuunottamatta hyvin ja hampaisto on täydellinen.

Terveystulokset

Lonkat (HD) A/A, polvet (PL) 0/0, kyynärät (ED) 0/0, epävirallisesti olat kuvattu terveeksi,
EU-A.

Wiccan jälkeläiset

Wiccan ensimmäinen pentue (A-pentue) on syntynyt 12.2.2013 ja se on Hakuhauskan kennelin ensimmäinen oma pentue. Pentueeseen syntyi viisi urosta joista yksi on havannanvärinen.

B-pentue syntyi 3.6. 2014,  isänä on saksalainen Chrigel vom Holbach ´Benni´. Pentueeseen syntyi viisi narttua ja neljä urosta.

Wiccan sukutaulu löytyy Koiranetistä.
Wicca´s pedigree can be found on Koiranet.

***

QUICKGIRL VOM SCHÜLERHOF

(27.3.2012 – 27.4.2020)

Kesäkuussa 2012 meidän laumaan laskeutui saksanmaalta pieni suklaanruskea Quickgirl vom Schülerhof, kotoisammin Niki.

Mitteli vanhemmista 27.3.2012 syntynyt Niki on kokonsa puolesta aina ollut pikkuinen, joten se on rekisteröity kleinspitziksi.

Niki on toiminut työparinani eläinavusteisessa hoitotyössä, pääasiassa kotonaan apua tarvitsevien ikäihmisten parissa.

Niki on ollut terve ja sen hampaisto on täydellinen. Se on tullut hyvin toimeen laumamme isompien koirien kanssa: sitä ei astetta rajumpikaan meno haittaa.

Nikon sukutaulu löytyy Koiranetistä.
Niki’s pedigree can be found on Koiranet.

***

GARA-LENA VOM FÖRSTERRAIN

(26.7.2013)

Gara on syntynyt Saksassa, josta olen sen tuonut alkujaan sijoitukseen, mutta myöhemmin se on jäänyt pysyväksi osaksi meidän laumaa. Gara on mielenkiintoinen ja rakastettava yhdistelmä erilaisia luonteenpiirteitä, yhdessä hetkessä täysin muuli ja panssarivaunu, seuraavassa taas herkkä ja nöyrä. Se on täysin omistautunut omille ihmisilleen ja suhtautuu usein vieraisiin ystävällisen välinpitämättömästi.

Gara on ollut perusterve, sen hampaat vaihtuivat helposti ja hampaisto on täydellinen.

Gara on D-ja F-pentueiden emä.

Terveystulokset

Lonkat (HD) C/C, polvet (PL) 0/0, kyynärät (ED) 0/0, olat lausuttu Saksassa terveiksi.

Garan sukutaulu löytyy Koiranetistä.
Gara’s pedigree can be found on Koiranet.

***

HAKUHAUSKAN MAAHISEN MYYTTI

(22.6.2022)

Myytti on ensimmäinen oma kasvattimme joka on jätetty omaan kotiimme. Myytin emä on Hakuhauskan Ilman Iro ja isä on Alppisuden Albert.

Myytin sukutaulu löytyy KoiraNetistä.
Myytti’s pedigree can be found on KoiraNet.