Kesä on kääntynyt syksyyn ja blogi on viettänyt hiljaiseloa hetken. Se ei tarkoita, että mitään ei olisi tapahtunut vaan oikeastaan päinvastoin. Kirjoittaja itse on vaan pitänyt lomaa tästä. Joskus asiat ja tietyt tunteet ovat niin henkilökohtaisia, että miettii haluaako niistä kirjoittaa ollenkaan. Toisaalta tämä on ollut itselleni tietyllä tavalla avoin päiväkirja joka muistuttaa koetuista asioista, jotta tarvittaessa voin niihin palata, muistaa asiat kuten ne oli, oppia ja tehdä tulevia päätöksiä niiden avulla. Aika kun usein muuten kultaa muistot.

Iitu 8 viikkoa.

Iitun tiineys eteni hyvin ja ilman ongelmia. Pari viikkoa ennen synnytystä Iitu muutti meille ja asettui laumaan. Synnytys sujui kaikkineen normaalisti, mutta silti valitettavasti kaksi pennuista syntyi kuolleena, ensimmäinen ja viimeinen. Näiden välissä syntyi kolme pentua hyvissä voimissa, kaksi urosta ja yksi narttu.
Jotkut asiat ottaa itsellä kovemmalle kuin toiset ja tämä kyllä lukeutuu niihin kovempiin pohjakosketuksiin. Erityisesti viimeisen pennun syntyminen kuolleena tuntui siinä hetkessä musertavalta epäonnistumiselta, kun uskoin kaiken olevan hyvin ja synnytys eteni normaalisti.
Ensimmäinen pentu tuli jalat edelllä, tietysti, se juuttui kanavaan mielestäni liian pitkäksi aikaa enkä saanut sitä autettua ulos. Tein nopean ratkaisun ja pakkasin Iitun autoon ja ajoin Eläinsairaala Vettoriin. Perille päästyäni oli Iitu synnyttänyt kuolleen pennun autoon. Tässä vaiheessa olin onnellinen, että pentu tuli ulos normaalisti, vaikkakin kuolleena.
Halusin varmistaa muiden tilan ja elävänä ulos saamisen. Tästä syystä pentujen sykkeet ultrattiin ja otettiin vielä röntgen, jotta tiedetään montaako odotetaan. Kaikilta ultrassa löytyneiltä pennuilta löytyi vahva syke ja kaikki oli päällisin puolin hyvin. Lääkärin kanssa yhteistuumin päätettiin, että lähdemme Iitun kanssa kotiin synnyttämään loput neljä pentua. Näistä ensimmäinen syntyi heti parkkipaikalla autoon sillä välin kun kävin maksamassa meidän laskun. Ilo oli suuri kun auton takaluukussa mönki hyvin reipas pentu joka vielä suuremmaksi hämmästyksekseni oli väriltään havanna. Näissä hyvissä tunnelmissa lähdin ajamaan kotiin. Nopsaan kotiin päästyäni syntyi nätisti laatikkoon musta narttupentu ja siitä jonkin ajan kuluttua musta uros. Vastoin kaikkia odotuksiani syntyi viimeinen pentu kuolleena ilman näkyvää syytä.
Niin se vaan menee, että näissä asioissa mikään ei koskaan ole varmaa. Totuus on kuitenkin se, että onnellinen saa olla, ja olenkin erittäin onnellinen siitä että ylipäätään nämä pennut vielä saatiin. Iitu synnytti hyvin, emä ja pennut olivat kokoajan hyvässä kunnossa. Iitu oli erittäin rauhallinen, rento ja huolehtiva äitikoira.
Olemme nauttineet suuresti näistä kolmesta kultakimpaleesta sekä niiden ihanasta äidistä. Samalla tunnen suurta kiitollisuutta ja viiltävää surua tietäessäni näiden olevan osa omaa luopumisen tuskaani. Kuin viimeinen kappale sadussa, jonka tietää loppuvan ja toivot sille jatko-osaa. Ässä kun vietti 1.9. syntymäpäivää täyttäen 13 vuotta ja pakko on myöntää kevään ja kesän olleen yhtä alamäkeä sen kunnon suhteen.

1.9. Ässä täytti 13 vuotta.


Nyt ovat pentuset ja Iitu jo omissa kodeissaan. Viimeiset viikot menivät hujauksessa. Käytiin lääkärintarkastuksessa ja sirutuksessa. Porissa studiolla Hennan kameran edessä kuvilla sekä Liedossa Pauliinan testattavana pentutestissä. Mahtavan reippaita lapsia lähetti Iitu ja Ässä maailmalle. Näistä sijoitukseen lähti luonnollisesti ainokainen narttu, Hakuhauskan Janis Joplin Jennin ja Birken laumaan Nokialle.

Yhdistyksen erikoisnäyttelykin saatiin koronasta huolimatta järjestettyä Teivossa 6.9. Päivä oli hieno ja erittäin tyytyväinen olen kasvattieni esiintymiseen kehässä sekä sen ulkopuolella. Kiitos vielä kaikille mukana olleille ja onnea hienosta päivästä! Kiva oli pitkästä aikaa monia tuttuja nähdä.

Tuomari Erikas Piskunovas, Liettua.
Hakuhauskan Comea-Cosmos ERI SA VAK2 PU3
Hakuhauskan Daami-Diisa ERI SA VAK1 PN1 VSP
Hakuhauskan Gloria Gaynor ERI SA AVK1 PN2 SERT -> FI MVA
Hakuhauskan Greta Garbo EH AVK4
Hakuhauskan Happy Hippo ERI JUK4
Hakuhauskan Ilman Iro PEK2
Hakuhauskan Ilman Impi PEK3
Kennel Hakuhauskan KASV2

Näyttelyyn oli ilmoitettu myös toinen H-pentueen sijoitustyttö Happy Heart, mutta juuri samaan päivään osui Satakunnan pelastuskoirien soveltuvuus/pääsykoe uusille koirakoille ja Marvel osallistui sinne oman ihmisensä Jennin kanssa. Hyvin menneen kokeen jälkeen he tulivat valituksi mukaan alkeiskurssille. Onnea Jenni ja Marvel!

Terveystuloksia on kesän aikana saatu kasvateille useampia. Viralliset tulokset on saanut Hakuhauskan Gippari Galle HD A/A ED 0/0 PL 0/0, Gelpo Gepponen HD A/A ED 0/0 PL 0/0, Gaapo Goljat HD A/A ED 0/0 PL 0/0 sekä Farmari Fasu HD C/C ED 0/0 PL 0/0. Kiitos omistajille koiriensa virallisesta tutkituttamisesta!

Lauantaina 19.9. suoritti Hakuhauskan Garri Gentlemanni omistajansa Minnan kanssa BH-kokeen hyväksytysti. Paljon onnea Minna ja Tipo!

Tällä hetkellä me nautimme ihanista syysilmoista, sienistä ja puolukoista. Ässä ja mummokoirat Bellis ja Wicca lenkkeilevät jaksamisen mukaan ja lauman ainoa ei veteraani mummokoira Gara juoksee edelleen kuin hirvi ympäri metsiä. Pitänee hakea sille lenkkikaveriksi joku nuorista sijoituskoirista, nyt kun Iitukin on palannut omaan kotiinsa. Iitusta ja yhteistyöstä iso kiitos Katille perheineen!

Kategoriat: Kuulumisia

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *