Se sopiiko appenzelli ensimmäiseksi koiraksi riippuu pitkälti ihmisestä itsestään sekä tietysti myös juuri siitä yksilöstä jonka ensimmäiseksi koiraksi saat. Toiset ihmiset vaan ymmärtävät näitä luonnostaan ja toiset eivät vaikka olisivat omistaneet monia eri rotuisia koiria aikaisemmin.

Mielestäni on tärkeää tutustua rotuun sen alkuperän kautta. Mistä se on kotoisin ja mitä se on tehnyt. Pitää miettiä mitä itse koiralta haluaa ja erityisesti mitä ei siltä halua. Aikaisemmasta koirakokemuksesta on usein hyötyä, mutta siitä voi olla myös haittaa. Jos on elänyt hyvin erityyppisten koirien kanssa ja omaa vahvat ajatukset siitä minkälainen koiran pitää olla sekä miten sen pitää käyttäytyä. Silloin pitää olla valmis muuttamaan omaa ajatteluaan ja oppimaan uutta, appenzelli kun toimii monissa asioissa omalla tavallaan. Ja juuri siksi se on appenzelli. Toisille helppo kaveri ja toisille käsittämätön mysteeri. Kyky nauraa itselleen ja koiralleen on aina eduksi. Kärsivällisyys on myös appenzellin omistajalle eduksi. Pitää olla varmalla ja rauhallisella tavalla jämpti, mutta ei pilkunviilaaja eikä turhan stressaaja. Appenzelli kun usein on oman ihmisensä peili on hyvä omata kyky kertoa koiralle miten me yhdessä asioista ajatellaan ja miten me yhdessä toimitaan.

Appenzelleja on monenlaisia ja niitä asuu hyvin monenlaisissa ympäristöissä. Mielestäni tärkeää on halu oppia tuntemaan koiransa, ymmärtää sitä ja puuhata koiran kanssa. Tehdä asioita yhdessä.

Kategoriat: Usein kysytyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *