Kun paljon yrittää, voi jotain saada. Siltä tässä on tuntunut tänä kesänä. Valtavan valloittava persoona, Kylmä-Kalle, Rian ja Joschin ainokainen kasvoi osana meidän laumaa ja muutti hyvin reippaana tyyppinä omaan kotiinsa Roosa-Marian harrastuskaveriksi, pentutestin, valokuvauksen ja eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen kesäkuun loppupuolella. Tietysti myös Ria lähti omaan kotiinsa hyvin menneen mammaloman jälkeen. Iso kiitos Monicalle hyvästä yhteistyöstä! 

Kallen lähdön jälkeen kuurasimme paikkoja ja haimme sisään Demin, jonka olin melkein lennossa siemennyttänyt myös Joschilla, koska omat odotukseni olivat olleet suuret Rian suhteen, ja siitä jäin itse ilman narttua. 

Hakuhauskan K- ja L pentueet

Demi asteli laumaan tyylilleen uskollisesti eli helposti. Demi näytti mukavan kokoiselta ja tyytyväisenä ajattelin, että nyt saadaan ainakin enemmän pentuja kuin se yksi.

L-pennut syntyivät 1.7. ja Demi seurasi äitinsä ja äidinäitinsä jäljissä ollen todella rauhallinen ja vahva synnyttäjä. Ja hyvä niin, koska pennut olivat isoja (440, 495 ja 515 g) siihen nähden että Demi itse on pieni. Ensimmäisen pennun kanssa se sai tehdä töitä ihan kunnolla, mutta seuraava pulpahti ulos jo helpommin ja kolmas samaan kyytiin niin, että kesti hetken että tajusin sen syntyneen.

Kolmannen pennun jälkeen Demi imetti rauhassa pentujaan ja minä valvoin odottamassa lisää pentuja, joita ei sitten kuulunut. No, kolme potraa elinvoimaista pentua on paljon enemmän kuin yksi tai ei yhtään, ja tässä porukassa oli sentään kaksi narttuakin, joita olikin odotettu kuin kuuta nousevaa. Onnellinenhan näistä oli oltava!

Monen ihmisen pitkä yhteistyö palkittiin. Kallen lisäksi saatiin nyt samalla sukutaululla lisää kaksi narttua ja yksi uros. 

Ria ja Demi olivat molemmat hyvin rauhallisia ja rentoja äitikoiria, jotka hoitivat huolella pentunsa. Demillä oli vielä erityisen hyvä luottamussuhde Garan ja Belliksen kanssa, jotka saivat osallistua pentujen hoitoon sekä kasvatukseen. Erityisesti Garan kanssa Demillä tuntui olevan lähes yhteishuoltajuus pentuihin. Gara nautti suuresti kun sai olla osana pentuhuoneen elämää. 

Aika hiljaiseloa on elänyt blogi näiden pentujen ja kesän osalta, osittain siitä syystä, että itsellä on tullut lähes ahdistus siitä pentukyselytulvasta tämän vuoden puolella joihin olen yrittänyt vastailla sekä myös turhauma siihen, että iso osa kyselijöistä ei vaivaudu enää itse ottamaan selvää edes rodun perusasioista, vaan laittavat suoraan kasvattajalle sähköpostin, jossa haluavat vastauksen siihen sopiiko rotu heille ja milloin pentu olisi saatavilla.
Toki joukossa on myös niitä oikeita, hyviä kyselijöitä eikä kysyvä tieltä eksy, mutta ne oikeat meinaa välillä hukkua renkaanpotkijoihin ellei jaksa kaikille vastata. 

No, takaisin Demin pentuihin, joille kaikille kolmelle oli ihanat kodit odottamassa alusta asti. Siis todellakin alusta asti. Pentueen musta narttu, Lentävä-Lisbet eli Lissu, jäi sijoitukseen ja muutti Sonjan laumaan appenzellinarttujen, Pirkon ja Ofin kasvatettavaksi. Havanna narttu, Lentävä-Lumikki, lensi Sveitsiin Dinan ja Jürgin appenzellilaumaan, Elviksen, Presleyn ja Scarletin hoteisiin. Pentueen uros Lentävä-Lassi muutti Sofian luokse pitkän odotuksen päätteeksi ja toivottavasti tarjoaa mukavan matkan appenzellien maailmaan. Iso kiitos hyvästä yhteistyöstä myös Demin omalle ihmiselle Tialle!

Tämä kesä on ollut erikoinen siinäkin, että näyttelyitä ei ole tullut käytyä itse yhtään. Edes erikoisnäyttelyyn en nyt lähtenyt, mutta pari sijoitusnarttua omine ihmisineen sekä muutama muu kasvatti omistajineen sinne osallistui hienolla menestyksellä. Tämä kasvattaja peukutti kotona pentujen kanssa. Iso Kiitos erkkarissa olleille! 

Hakuhauskan Janis Joplin ERI SA JUK1 PN3 SERT ROP-JUN BIS1-JUN
Hakuhauskan Ilman Impi ERI SA NUK1 VARA-SERT
Hakuhauskan Gloria Gaynor ERI SA PN1 VSP
Hakuhauskan Daami-Diisa EH VAK 4
Hakuhauskan Aivanparas ERI SA VET-VSP
Kennel Hakuhauskan KP ROP BIS2

Kesään mahtui koronasta huolimatta myös muutama luonnetesti, BH-tulos sekä TOKO-tulos kasvateille.Hienosti on myös saatu monta hyvää virallista terveystutkimusta kasvateille. Sijoitusnartuista Ilman Iro tutkittiin tuloksin HD B/B ED 0/0 PL 0/0.

Kiitos kaikille aktiivisille kasvattien omistajille testeihin, kokeisiin ja tutkimuksiin osallistumisesta!

Kiitollinen olen kaikista! Tärkeää tietoa annatte rodusta niin kasvattajille kuin itsellenne omasta koirastanne.

Aktiivisista kasvatin omistajista, Sonja, järjesti syyskuun alkuun Hakuhauskoille rauniopäivän Helsingin Pelastuslaitoksen raunioradalle. Kouluttajana oli tuttuun tapaan pätevä ja mukava Susanna Saalasti.
Mukana oli hyvä otos Hakuhauskoja seitsemästä eri pentueesta: Birkko, Cosmos, Cora, Ria, Janis, Mauno, Tarra, Iro, Kalle ja Lissu. Ikähaitarina 9 viikkoa – 7 vuotta. Kiva oli olla osa näitä treenejä. Seurata innokkaita ja alustavarmoja kasvatteja joilla kaikilla oli reilusti tekemisen meininkiä. Kiitos Sonja ja Susanna sekä kaikki mukana olleet, ylpeitä saatte koiristanne olla. Ylpeä on myös tämä kasvattaja kasvateistaan ja iloinen niiden omista ihmisistä.

Lisää kuvia rauniopäivästä löytyy täältä.

Meillä kun oli huhtikuusta asti koko ajan laumassa omien mummojen lisäksi äitikoira ja pentuja, niin nyt kun Demi ja pennut lähtivät, vietimme pienen loman retkeillen ja kyläillen mummokoirien kanssa.
Kotinurkissa on vähän keräilty sieniä ja puolukoita, nautittu hieman viileämmistä ilmoista.

Kävimme myös Harjunkierroksen Säkylässä ja Matildanjärvenkierroksen Teijon kansallispuistossa sekä vietimme kaupunkiloman Hyvinkäällä Mikan vanhempien luona nauttien hyvästä tarjoilusta. Kotkassa kävimme siskoni perheen luona pelaten Unoa ja ihaillen Sapokan vesipuistoa, Katariinan meripuistoa sekä Santalahtea.
Pitää todeta, että näin metsäläiskoiriksi meidän mummot olivat oikein hyvää lomaseuraa. 

Kovin pitkään ei meillä kuitenkaan oltu ilman nuorta koiraa laumassa, kun jo viime sunnuntaina käytiin hakemassa sijoitustytöistä Hakuhauskan Happy Heart eli Marvel meille kylään. Marvelin kanssa ollaan ehditty jo Savojärvi kiertää ja muuten sitten kotinurkissa pitää vauhtia yllä. 

Kategoriat: Kuulumisia

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *