Jäbä ja Diisa Voittajat 2018

Teimme taasen pienen matkan Appenzelliin ihan loman ja ulkoilun merkeissä, mutta jotain koiriin liittyviä ajatuksia ja tietoja sieltä aina tarttuu mukaan. Mukaan lähtee aina ajatusten lisäksi myös jotain pientä ”tarpeellista” appenzelli-tavaraa ja toki aina pitää käydä ihailemassa perinteisiä käsitöitä. Käsitöiden ja maisemien lisäksi ihailen myös sitä, miten hienosti siellä koirat makaavat ravintolassa pöydän alla omistajien syödessä ja poistuvat paikalta usein vapaana kulkien omistajiensa mukana. Tällä kertaa kävimme myös Appenzellin museossa ihailemassa perinteisiä asuja sekä erilaisia maalauksia ja piirroksia, joissa useissa esiintyy myös appenzellinpaimenkoira.

F-pentueen sijoitustytöt Femma Fiia, ”Rulla” ja Flirtti Friidu, ”Iitu”, kävivät kumpikin tahoillaan virallisissa terveystarkeissa. Rulla oli saanut kehuja avoimesta ja ystävällisestä luonteestaan kömpiessään nukutustokkurassa hoitajan syliin paijattavaksi. Samoin Iitu oli herättänyt hilpeyttä iloisuudellaan kun oli kuulemma kuvauspöydällä maatessaankin heiluttanut häntäänsä aina kun hoitaja oli puhunut. Luonteensa lisäksi tytöt ovat oikein mainioita myös luustokuvaustensa perusteella. Molemmilta tutkittiin polvet, hereillä ja rauhoituksessa, rakenteeltaan terveiksi. Kuvat otettiin lonkista, kyyneristä ja olista. Virallisesti Rulla HD B/B, ED 0/0, PL 0/0 myös rauhoituksessa sekä epävirallinen lausunto terveistä olkapäistä. Iitun tulokset HD B/C, ED 0/0, PL 0/0 myös rauhoituksessa sekä epävirallinen lausunto terveistä olkapäistä. Hip hurraa ja pari volttia näille! Eli ainakin näiden osalta toive Garan jälkeläisistä jatkoon on toteutunut. Lisäksi toiveeni A-pentueen sukutaulun saamisesta jatkoon näyttäisi taas olevan askeleen lähempänä. Kiitos Roosa ja Kati tyttöjen tutkimuksien hoitamisesta!

Messuilemaan pääsimme Helsinkiin, Voittajanäyttelyiden yhteydessä Sveitsinpaimenkoirien ständillä Coran kanssa. Rotutietoa tuli jaettua monille kyselijöille lauantaina ja Hakuhauskat oli esillä myös sunnuntaina kun Hakuhauskan Daami-Diisa pokkasi kehässä Voittaja-18 tittelin! Paljon onnea Tia ja Diisa!

Maalaus_museossa

Kategoriat: Kuulumisia

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *