Kesäkuussa kuvittelin koirien kosiohommia hoitavani, mutta toisin kävi. Trikke nauttii kesästä, ja antaa meidän odottaa. Ja mehän odotetaan – kun ei muuta voida. Odottavan aika ei varsinaisesti ole pitkäksi ehtinyt tulemaan, kuin pari kertaa, ja nekin kerrat sitten on äkkiä käynyt kalliiksi kun olen keksinyt ”pikkuisen” muuta ohjelmaa puuttuvan pentujen hoidon tilalle. Eli ei käy tylsäksi odottaminen, kalliiksi kylläkin

Kesäkuussa kävimme pari näyttelyä. Tampereella 16.6. mukana oli Hakuhauskan Gloria Gaynor ”Ria”, joka esiintyi ensimmäisessä junnukehässään mukavasti saaden ERIn, SAn ja SERTin. Tuomari sanoi, että Ria osasi väläyttää hetkittäin kehässä sitä mitä siitä on tulossa ja sai sillä SAn, vaikka esiintyminen oli vielä vähän hakusessa. Ria oli PN2, häviten Hakuhauskan Despootti-Dorikselle ”Javalle” joka oli ROP. Onnea Jarna ja Java! 

Karjaalle matkasimme 30.6. Autossa Ria ja pappakoira Ässä. Esiintyminen kehässä onnistui nyt Rialta paremmin kuin hyvin ja tuomarilta ropisi kehuja roppakaupalla, tuloksena ERI, SA, SERT ja ROP. Myös pappakoira esiintyi tyylilleen uskollisesti reippaana ja ryhdikkäänä. Tuomari sanoikin heti kuultuaan Ässän iän, että ei sitä kyllä päällepäin uskoisi. Kehuja ropisi siis myös Ässälle ja tuloksena ERI SA VSP ja VET-ROP. Kieltämättä itselle aika hieno hetki kun ROP kehässä oma junnu voitti Ässän. Ja vielä tuomarin sanoin ”Se liikkuu paremmin”. Toki Ässällä ikää jo sen lähes 12 vuotta, mutta Ässän liike on aina itselleni ollut se johon vertaan muita. 

Heinäkuussakin on jo ehditty kehää kiertämään. Rian kanssa käytiin 6.7. Tuusulassa hakemassa sileä ERI mukavalla arvostelulla. Se ei ollut tosiaan esiintymisensä puolesta samaa tasoa kuin Karjaan kehässä. Ria pieni oli ihan omassa hajumaailmassaan eikä nenä halunnut yhtään irrota maasta.

Samaan aikaan Tuusniemellä kehässä esiintyi ensimmäistä kertaa junnuluokassa Hakuhauskan Greta Garbo ”Demi”, saaden hienon arvostelun tuloksena ERI, SA, SERT ja PN2. Demi hävisi kehässä Hakuhauskan Daami-Diisalle, joka ansaitusti oli PN1 ja ROP. 

Diisa ja Demi pyörähti kehässä myös Mikkelissä 13.7. jolloin Diisa oli ROP ja Demi sai sileän ERIn. Molemmilla oli erittäin hienot arvostelut. Onnea Tia, Diisa ja Demi!

Hienoja uutisia kuului heinäkuussa myös Lieksan suunnalta, jossa Hakuhauskan Aivanparas, ”Aatu” on omistajansa kanssa käynyt jälkikokeessa 7.7. saaden JK3 tuloksen pistein 230. Paljon onnea Hannu ja Aatu!

Aatulle Hannun avustuksella JK3 pistein 230.

Heinäkuu toi tullessaan meille myös vieraita Sveitsistä, kun Sveitsin appenzelliyhdistyksen puheenjohtaja saapui miehensä kanssa lomalle Suomeen. Erittäin mielenkiintoista ja mukavaa oli vaihtaa rodun kuulumisia puolin ja toisin sekä tietysti päästä näyttämään muutamia suomalaisia appenzelleja heille. Iso kiitos kaikille jotka saapuivat pikkutreffeillemme Mynämäkeen koiransa kanssa. Ihana oli kaikkia teitä nähdä ja näyttää vieraillemme. Vieraidemme kanssa kävimme hyviä keskusteluja tietysti itse koirista, mutta myös kasvatustoiminnan eroista kun verrataan Suomea ja Sveitsiä keskenään. Uskon, että heidän mukanaan Sveitsiin lähti, paitsi kasa Sennenlehtiä, myös hyviä ja positiivisia ajatuksia suomalaisesta appenzellikasvatuksesta. Vastavuoroisesti saimme itse paljon hyvää ja tarpeellista tietoa. Samaan aikaan sveitsinvieraidemme kanssa jäi Ria meille viikoksi lomalle. Lapsukainen edusti hienosti sekä sveitsiläisten vierailun ajan, että myöhemmin samalla viikolla Mikan mukana toimistokoirana töissä ja kävelyllä Turussa jokirannassa sekä ravintolan terassilla. Harvoin (jos koskaan) olen liikkunut niin helpon ja hienosti käyttäytyvän junnuappenzellin kanssa.

Uudistettuja polvilausuntojakin ollaan parit saatu kun C-pentueesta Comea-Cosmos kävi tarkissa 27.6. tuloksella 0/0 ja Caunis-Cora 19.7. myöskin tuloksella 0/0.

Seuraava isompi tapahtuma onkin Sveitsinpaimenkoirien erikoisnäyttely Turussa 3.8. sinne kaikki mukaan koiria katsomaan ja tuttuja tapaamaan.

Kategoriat: Kuulumisia

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *