Aikaisemmin tänä vuonna käytin aikaani suunnittelemalla kaikkea kivaa kun odottelin Trikken juoksuja alkavaksi. Paljon sain suunniteltua ja niitä suunnitelmia on nyt toteuteltu. Nyt oli vuorossa ne odotetut Trikken ja Kingin superihanat pennut, jotka syntyivät 2.10. Narttuja syntyi neljä ja uroksia kolme, viimeisenä syntynyt viides narttu syntyi enkelinä. Trikke hoiteli synnytyksen ja pentujen hoidon mallikkaasti, ollen erittäin luottavainen ja rauhallinen äiti pennuilleen. Trikke itse, kuten pennutkin, olivat koko  ajan hyvässä kunnossa. Ruoka, uni ja leikki maittoivat kaikille. Nyt, niin Trikke kuin pennutkin, ovat lähteneet omiin koteihinsa. Suuri kiitos Helille hyvästä yhteistyöstä Trikken kanssa. 

Ennen uusiin koteihinsa lähtöä pennut kävivät Hilskan Kaisalla pentutestissä sekä eläinlääkärillä tarkastuksessa ja sirutuksessa. Molemmat reissut sujuivat pennuilta rennosti autossa nukkuen. Suurta pohdintaa itselleni aiheutti sijoitusnarttujen valinta näistä neljästä tyypistä, joissa jokaisessa oli jotain mitä olisin halunnut itselleni jatkoon jättää. Tiukkaa pohdintaa tein ja puhuttelin itseäni siittä mitä ominaisuuksia mahdollisesti tarvitsen ja haluan jatkoon. Mihin arvojärjestykseen laitan eri piirteitä ja ominaisuuksia, jos saisin valita. Yksinpuhelun tueksi on onneksi saatavilla myös asiaa ymmärtävien ystävien kommentteja ettei pään sisäiset äänet vallan ota valtaa. Hassua miten joskus jotkut valinnat saavat valtavan suuret mittasuhteet vaikka lopulta näiden lopputulos on riippuvainen sadasta muustakin asiasta mihin et voi vaikuttaa. Lopulliset valinnat teinkin vasta kun pennut olivat jo lähdössä omiin koteihinsa. Lopulta päädyn jättämään sijoitukseen nartut Hakuhauskan Happy Hippo ja Happy Heart, aika sitten näyttää voittavatko nämä arpaliput. 
Hippo muutti Mervin perheen kanssa maitotilalle Kauhajoelle ja Heart Jennin perheen kanssa Poriin hevosten, lampaiden ja lasten kaveriksi.

Vielä ennen pentujen lähtöä kävi Henna Glade ottamassa ihanat kuvat lapsukaisista. Aina se on yhtä helppoa kun sen osaa.

Sillä välin kun Trikke huolehti tunnollisesti pentusista, kävi iskä Kingi Turussa petotestissä moikkaamassa konesutta.

Hakuhauskan Aivanparas käväisi Hannun kanssa vielä yhden jälkikokeen tälle vuodelle saaden JK3 kakkostuloksella. Onnea Hannu ja Aatu.

Sijoitustytöistä Greta Garbo eli Demi pyörähti Tian kanssa Jyväskylässä näyttelyssä, kotiin viemisinä hienosti ROP, NORD SERT ja SERT. Onnea Tia ja Demi! Saman pentueen uroksista Galileo Galilei eli Leo kävi virallisissa terveystutkimuksissa mainioilla tuloksilla HD A/A ED 0/0 PL 0/0. Kiitos Leon tutkituttamisesta!

Saksantuoti tyttö Hani on kasvanut ja kehittynyt kivasti. Hani on osallistunut Elinan kanssa metsäjälkikurssille sekä käynyt Kaisa Hilskan paimennuspäivässä sytyttelemässä lampailla. Molemmissa on Hanilla intoa oppimiseen riittänyt. Näyttelytreenejäkin Hani on käynyt ja nätiltä näyttänyt ainakin omaan silmään.

Hani näyttelytreeneissä.

Sen lisäksi että pennut, oma lauma ja työt piti kiireisenä, vipinää aiheutti Coran juoksut jotka tietysti juuri nyt alkoi aikaisemmin mitä odotin. Ei paljoa mutta juuri sen kriittisen pari viikkoa, niin että uuden pentueen alulle laitto meni päällekkäin kotona vielä olevien pentujen kanssa. Jälleen punnittiin yhteistyön määrää ja voimaa.
Usein sanotaan, että kasvattajan työ on kovin yksinäistä, ja niinhän se tavallaan onkin, varsinkin mitä tulee vastuun kantamiseen ja öisiin valvomisiin. Ilman yhteistyötä on kuitenkin vaikea kovinkaan pitkälle päästä. Ainakin kun rotu on näinkin pieni. Tunnen itseni onnekkaaksi, että kohdalleni on osunut monia ihmisiä joiden yhteistyön avulla olen eteenpäin päässyt ja toivottavasti osaltani myös jotain antanut takaisin.
Olen saanut hyviä ystäviä ihmisistä joille appenzellit rotuna on rakas elämäntapa ja he ovat valmiita apuaan sekä tietoaan jakamaan.Tällaisten ystävien avulla löysin Coralle sulhasen Sveitsistä niillä kriteereillä, jotka olin tämän pentueen urokselle ensisijaisesti asettanut.
Lisäksi useamman ihmisen työtä yhteisen päämäärän saavuttamiseksi tarvittiin, jotta Hakuhauskan I -pentuen saatiin laitettua alulle 8.11.

Iloksemme Cora ultrattiin tiineeksi 5.12. Coran ja Joschin pentuja odotetaan syntyväksi tammikuun toisella viikolla.
Lisätietoja tästä yhdistelmästä löytyy kotisivujen pentuesuunnitelmat sivulta.  

Nyt rentoudumme oman lauman kanssa, siivoamme kuraa ja hiekkaa pennun pissojen sijasta sekä jännitämme Coran vatsalinjan pyöristymistä.

Tässä vielä vähän lisää H-pentujen kuvia:


0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *