C.I.B. POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA V-09 V-10 PMV-10
FRV-11 SEV-11 MV-12, JK2 HK3
Alpenhirts Superman ”Ässä” 1.9.2007 – 6.10.2020

C.I.B. FI MVA MV-12
Alptricolour Victoria ”Wicca” 5.10.2010 – 6.10.2020

Elämä heittää eteen ajoittain tilanteita joihin ei ole osannut yhtään varautua ja toisaalta sitten taas kohtaamme asioita joiden olemme tienneet väistämättä tulevan. Se miten näissä tilanteissa toimimme riippuu monesta tekijästä: luonteesta, kokemuksesta, opituista asioista ja itse tilanteesta. Meidän lauma on nyt kohdannut yhden suurimmista menetyksistämme, niin että tiesimme sen tulevan ja saimme tilaisuuden siihen valmistautua. Se ei muuttanut itse asiaa eikä tehnyt sen kohtaamisesta helpompaa, mutta uskon sen auttavan meitä toipumaan ja keskittymään enemmän siihen, mitä olemme saaneet kuin siihen mitä olemme menettäneet. Tärkeintä kuitenkin on päivien laatu ja sisältö eikä niinkään niiden määrä.

Ässästä ja Wiccasta voisi helposti kirjoittaa vaikkapa kirjan, niin paljon seikkailuja kaikilla mausteilla saimme niiden kanssa elää. Tylsää ei ollut. Voisin kertoa näistä loputtomiin. Huikeita onnistumisia, toteutuneita haaveita, saavutuksia ja voittoja. Mahtavia matkoja eri maissa yksin, yhdessä ja ystävien kanssa. Retkiä ja reissuja. Näiden vastapainona tietysti myös paljon työtä, epäonnistuneita treenejä, pelkoja ja jännitystä. Kaikessa kuitenkin mukana paljon onnea. Molemmat koirat saivat elää elämänsä hyvin terveinä ja vahvoina ilman sairauksia ja pahoja loukkaantumisia vanhaksi asti, vaikka monesti oli tilanteita joissa tarina olisi voinut saada aivan erilaisen lopun.
Ässä ja Wicca elivät täysiä, säästelemättä, antaen kaiken. Näitä kahta saan kiittää isolta osalta siitä mitä minulla kasvattajana tänä päivänä on. Tietenkään se ei ole tullut itsellään vaan sen eteen on tehty töitä, mutta tämä kaksikko on merkittävä osa sitä ja mahdollistanut monen haaveen toteutumisen. Koirien takana on aina ihmisiä ja tässäkin tarinassa suuri rooli on ihmisellä Ässän takana eli Ässän kasvattajalla Vuokko Eräjäällä. Siitä että saimme aikanaan Ässän ja sen mukana Vuokon tuen, avun, kannustuksen ja kokemukset, olemme Mikan kanssa syvästi kiitollisia. Näitä asioita ei voi mitata eikä oikein edes selittää. Harva varmaan osaa ajatella miten monta ovea on alkuun avautunut näiden koirien myötä ja miten monta uutta ystävää ja tärkeää kontaktia ne on meille suonut ja miten monen muun ihmisen elämään vaikuttanut tavalla tai toisella. Kuten sanoin helposti voisi kirjoittaa vaikka kirjan. 

Koska en tiedä mitä kirjoittaisin ja mitä jättäisin pois, niin tyydyn tässä nyt lähinnä kiittämään siitä mitä saimme. Saimme Ässän, koiran josta toivoin alusta asti suuria, mutta en silloin osannut edes toivoa niin paljon mitä sain. Saimme Wiccan, koiran, jonka ei edes pitänyt tulla ja jolta ei alkuun odotettu mitään, mutta saatiin enemmän kuin moni osaa edes koiralta toivoa. Molemmat ovat antaneet hienoja jälkeläisiä ja nämä taas jo jatkaneet ketjua eteenpäin. Kiitos näistä kaikista. Kiitos unohtumattomista matkoista hyvien ystävien kanssa. Kaikista eniten kiitos, että olitte uskomattoman rakas osa meidän perhettä. Kiitos että olitte Ässä, Herra itte, Pappakoira ja Wicca, Keisarinna, Mummokoira. 

Itävallan Maailman voittajat 2012. Ässä PU1 VSP, Wicca PN1 ROP. Kuva: Ben Karlemo.

Kategoriat: Kuulumisia

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *