Siinähän ne tärkeimmät, otsikossa.

Keskiviikkona 5.9. , kun ensimmäisestä astutuksesta oli kulunut 63 vuorokautta, synnytti Cora kahdeksan kaunista pentua. Näistä 6 on uroksia ja 2 narttua. Ja taas, yllätyksenä, ihan pyytämättä, uroksista viisi on havannan värisiä, yksi uros ja molemmat nartut ovat mustia.

Etukäteen toivoin, että Cora olisi äitinsä Crestan kaltainen synnyttäjä. Toiveeni toteutui, ja Cora osoittautui äitinsä kanssa samanlaiseksi rauhalliseksi ja vahvaksi synnyttäjäksi. Jotain vähäeleisyydestä kertoo se, että jätin 17 vuotiaan kuopukseni hetkeksi valvomaan synnytystä laatikon viereen, kävin vessassa ja hain itselleni vähän syötävää. Tulin takaisin ja lapsi lähti omiin hommiinsa. Hetken laatikkoon katseltuani huomasin tisseillä rivissä ihan märän pennun imemässä. Laskin pennut ja totesin sen olevan ennennäkemätön tuttavuus. Huutelin lapselle, että hän ei huomannut mainita, että täällä syntyi pentu kun olin poissa. Lapsi ei kuulemma ollut asiaa huomannut, sanoi vaan että kyllä se siinä jotain nuoli, mutta ei hän sitten voinut tietää että synnytti. Ihan pieniäkään ei Coran maailmaan ponnistamat pennut olleet, seuraavana aamuna vaaka näytti lukemat välille 410-500 g. Todella reippaita olivat nämä pennut heti synnyttyään, kiire tissille oli kova ja imua riitti. Yksi pennuista plopsahti kiinni sormeeni kun vähän avittelin kalvoja pois nenän edestä. Paras oli pentu joka pussista päästyään tarrasi kiinni omaan etujalkaansa. Ensimmäinen pentu syntyi klo 15.30 ja viimeinen klo 21.40. Hyvin tasaisesti Cora niitä maailmaan tiputteli. Tällä hetkellä kaikki näyttää hyvältä. Cora on hyvin rauhallinen ja varma pentujen kanssa. Ruoka sekä uni maittaa meille kaikille. Nöyrästi toivon, että kaikki pysyy mallillaan.

Muutakin on tietysti tapahtunut kuin pentujen syntymä. Lauantaina 1.9.  Ässä täytti 11 vuotta ja F-pentueen sijoitustyttö Femma Fiia ”Rulla” , kävi korkkaamassa junnukehät Vantaalla ollen PN2 ja sai SERTin. Hakuhauskan Cuningas-Carma ”Kingi” ja omistajansa Krista suorittivat BH kokeen hyväksytysti 7.9.  ja kävivät luonnetestissä loppupistein 155, laukausvarma eikä miinuspisteitä. Kehää kiersi sijoitustytöistä Hakuhauskan Elämänilo-Elma ”Trikke”, Porvoossa 8.9. ollen ROP ja saaden SERTin. Onnea siis meidän pappakoiranen Ässä, Roosa ja Rulla, Krista ja Kingi sekä Heli ja Trikke!

Kategoriat: Kuulumisia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *