Pentuesuunnitelmat 2018 / Litter plans 2018

Coran ja Elvikset pennut syntyneet 5.9. Pentueessa 6 urosta (5 havannaa) ja 2 mustaa narttua.

Cora-pennut-2vrk-2.jpg

Elvis-Cora-ylos-uusi-syntynyt-920px.jpg

FI10392/17
HAKUHAUSKAN ELVIS PRESLEY

Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0. 
I. Presley-Carob vom Inseli Im Schwendetal  (HD A/A, ED 0/0, PL 0/0), E.  Hakuhauskan Bonus-Birkko (HD B/B, ED 0/0, PL 0/0)

FI56561/153
HAKUHAUSKAN CAUNIS-CORA

Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0. 
I. Alpenhirts Superman  (HD A/B, ED 0/0, PL 0/0), E. Cresta von Hundwil  (HD A/A, ED 0/0, PL 0/0)

Yhdistelmä KoiraNetissä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI56561/15&ReknoI=FI10392/17

Coran oman ihmisen Virpin kertomaa Corasta:

Cora asuu maalla, metsän keskellä perheessä, jossa on kaksi teini-ikäistä lasta, bokseri ja kissa. Cora on ensisijaisesti mitä mainioin perhekoira, mutta myös tavoitteellisesti harjoitellut pikkupennusta asti pk-jälkeä (metsäjälkeä) ja tottistellut välillä tiiviimmin, välillä rauhallisemmalla tahdilla. Jäljen ajo on Coralle luontaista ja maavetoista, hyvin itsenäistä hommaa, johon on kova imu niin metsässä kuin pellollakin. Keskittyminen on sitä parempaa, mitä haastavampia jälkiä tehdään (suot, kalliot, hakkuuaukiot, routainen maa) ja mitä vähemmän ohjaaja puuttuu tekemiseen. Coraa ei koskaan tarvitse houkutella jäljelle, neiti on aina innokkaana ja valmiina!  

Cora onkin hyvin itsenäinen koira työasioissa eikä kovin ohjaajaherkkä. Tämä näkyy vahvasti tilanteissa, joissa saalis- ja paimennusvietti on korkea - kuten tottelevaisuustreeneissä. Teknisesti Cora osaa paljon ja oppii erittäin nopeasti. Nuoren koiran kanssa kuitenkin vielä harjoitellaan sitä, kuinka odotetaan, himmataan ja toimitaan eri ympäristöissä sekä häiriöissä ohjaajan kanssa yhteistyössä. Välillä turhautuminen ilmenee haukkuna ja hyppimisenä tai korvat lakkaavat yllättäen toimimasta. Ruoka kuitenkin aina maistuu. Cora on hyvin älykäs ja kuuluu mielestään nopean toiminnan joukkoihin, joten ottaahan se päähän, jos ohjaaja on hidas ja saattaa ottaa palkankin omaan kainaloonsa.

Arjessa Cora on hyvin rauhallinen ja äänetön. Hermorakenne on hyvä ja päivät, jolloin ei mitään lenkkeilyä kummempaa tehdä menevät helposti sohvalla maaten. Ihmisiä, erityisesti lapsia, Cora rakastaa ja on luonteeltaan erittäin avoin ja sosiaalinen. Coran kanssa voi liikkua missä vaan ja niin tehdäänkin: raunioilla, kaupungilla, metsässä, hevostalleilla, pr-hommissa messuilla, naapurin pentua opettamassa koiratavoille, palveluskoiraleireillä, äiskän töissä palaveripiristeenä, lampaitakin paimentamassa. Cora on aina valmis hommiin, reissulle mukaan, lepohetkiin kainalokaveriksi, töihin - ihan mihin vaan! 

Corassa näkyy vahvasti karjakoira ja reagointi on lammaspaimenia suorempaa, itsenäisempää ja voimakkaampaa. Koiran luonne on mielestäni hiukan pehmeä (mikä on hyvä asia), mutta työmoottori äärimmäisen tehokas ja molossipiirteet vahvoja. Aivan upea monitoimikoira, juuri paras meidän laumaan!

elvis-ja-cora-kooste-920px.jpg

--------------------------------------

Gara-Armas-ylos-920px.jpg

FI55507/13

GARA VOM FÖRSTERRAIN

Terveystulokset: HD C/C, ED 0/0, PL 0/0. Polvet uusintatutkittu virallisesti 26.6.17, tulos edelleen  0/0.
Garan röntgenkuvat on lausuttu myös Saksassa (SSV), tulokset siellä:  HD B/B, ED 0/0, OCD frei.

I. Chrigel vom Holbach (HD A/A, ED 0/0, PL 0/0, EU-A), E.  C.I.B Ellie von Försterrain (HD B/B, ED 0/0, PL 0/0, EU-A)

Kuvia Garasta löytyy täältä

FI MVA TK1 / FI19406/13
HAKUHAUSKAN AIKAPOIKA ”ARMAS”

Terveystulokset: HD A/A, ED 0/0, PL 0/0. 
Selkä: nikamien epämuotoisuus VA0 (normaali), selän spondyloosi SP0 (puhdas), välimuotoinen lanne-ristinikama LTV0 (normaali)
Luonnetesti; 168 p.

I. Brünggi vom Treuenbrietzener Land (HD B/B, ED 0/0, PL 0/0, EU-A), E. C.I.B FI MVA MV-12 Alptricolour Victoria (HD A/A, ED 0/0, PL 0/0, EU-A)

 

Lisää kuvia Armaksesta löytyy täältä.  Video Armaksen luonnetestistä löytyy täältä.

Pennut syntyneet 16.9.2017 - 4 urosta ja 3 narttua. Pennut-p.jpg

Gara on saksasta pentuna Suomeen tuomamme narttu, joka on elänyt koko ikänsä oman ihmisensä Jonnan kanssa Turussa. Garan kanssa on harrasteltu tokoilua omaksi ja koiran iloksi. Perusluonteeltaan se on kohtuu rauhallinen appenzelli. Gara on hyvin kiintynyt omaan laumaansa ja suhtautuu vieraisiin melko välinpitämättömästi. Se on rakastettava jääräpää, joka korvaa välillä järjen massalla, ja Garahan ei mikään pieni tyttö ole 😊
Gara on D-pentueemme emä. 

Armas on oma kasvattimme ja kuuluu veljessarjaan, jossa kaikki ovat luonteeltaan kohtalaisen avoimia ja vilkkaita velikultia. Omistajansa Hennan kanssa Armas on harrastanut tokoilua ja nyttemmin vepeilyä. Hennan ammatista johtuen on Armas luonut uraa myös valokuvamallina. 

Molemmat koirat ovat olleet ikänsä perusterveitä ja molempien polvet on virallisesti uusintatutkittu terveiksi yli kolmen vuoden ikäisenä. Yhdistelmästä toivotaan iloisia kavereita aktiivisille ihmisille moneen menoon.

 Gara-Armas-kollaasi-uusi.jpg

------------------------------------