Esittely • Hakuhauskan Caunis-Cora

cora-920px.jpg

Hakuhauskan Caunis-Cora, kutsumanimeltään Cora, on C-pentueestamme sijoitukseen jättämämme narttu. 
Cora syntynyt 13.11.2015 ja asuu Lopella omien ihmistensä kanssa. 

Coran terveystulokset: lonkat (HD) A/A, kyynärät (ED) 0/0 ja polvet (PL) 0/0

Coran vanhemmat ovat:

Isä: Alpenhirts Superman "Ässä" HD A/B ED 0/0 PL 0/0 EU-A
(I. Galant V.D. Niesenflanke (A/A, 0/0, 0/0, EU-A), E. Alpenhirts Ultrabra (B/B, 0/0, 0/0, EU-A)

Emä: Cresta von Hundwil HD A/A ED 0/0 PL 0/0 EU-B
(I. Charlie-Chaplin von Tüfibach (A/A, 0/0, 0/0), E. Flink von Tüfibach (B/B, 0/0, 0/0)

Alla Coran oman ihmisen Virpin kertomaa Corasta:

Cora asuu maalla, metsän keskellä perheessä, jossa on kaksi teini-ikäistä lasta, bokseri ja kissa. Cora on ensisijaisesti mitä mainioin perhekoira, mutta myös tavoitteellisesti harjoitellut pikkupennusta asti pk-jälkeä (metsäjälkeä) ja tottistellut välillä tiiviimmin, välillä rauhallisemmalla tahdilla. Jäljen ajo on Coralle luontaista ja maavetoista, hyvin itsenäistä hommaa, johon on kova imu niin metsässä kuin pellollakin. Keskittyminen on sitä parempaa, mitä haastavampia jälkiä tehdään (suot, kalliot, hakkuuaukiot, routainen maa) ja mitä vähemmän ohjaaja puuttuu tekemiseen. Coraa ei koskaan tarvitse houkutella jäljelle, neiti on aina innokkaana ja valmiina!  

Cora onkin hyvin itsenäinen koira työasioissa eikä kovin ohjaajaherkkä. Tämä näkyy vahvasti tilanteissa, joissa saalis- ja paimennusvietti on korkea - kuten tottelevaisuustreeneissä. Teknisesti Cora osaa paljon ja oppii erittäin nopeasti. Nuoren koiran kanssa kuitenkin vielä harjoitellaan sitä, kuinka odotetaan, himmataan ja toimitaan eri ympäristöissä sekä häiriöissä ohjaajan kanssa yhteistyössä. Välillä turhautuminen ilmenee haukkuna ja hyppimisenä tai korvat lakkaavat yllättäen toimimasta. Ruoka kuitenkin aina maistuu. Cora on hyvin älykäs ja kuuluu mielestään nopean toiminnan joukkoihin, joten ottaahan se päähän, jos ohjaaja on hidas ja saattaa ottaa palkankin omaan kainaloonsa.

Arjessa Cora on hyvin rauhallinen ja äänetön. Hermorakenne on hyvä ja päivät, jolloin ei mitään lenkkeilyä kummempaa tehdä menevät helposti sohvalla maaten. Ihmisiä, erityisesti lapsia, Cora rakastaa ja on luonteeltaan erittäin avoin ja sosiaalinen. Coran kanssa voi liikkua missä vaan ja niin tehdäänkin: raunioilla, kaupungilla, metsässä, hevostalleilla, pr-hommissa messuilla, naapurin pentua opettamassa koiratavoille, palveluskoiraleireillä, äiskän töissä palaveripiristeenä, lampaitakin paimentamassa. Cora on aina valmis hommiin, reissulle mukaan, lepohetkiin kainalokaveriksi, töihin - ihan mihin vaan! 

Corassa näkyy vahvasti karjakoira ja reagointi on lammaspaimenia suorempaa, itsenäisempää ja voimakkaampaa. Koiran luonne on mielestäni hiukan pehmeä (mikä on hyvä asia), mutta työmoottori äärimmäisen tehokas ja molossipiirteet vahvoja. Aivan upea monitoimikoira, juuri paras meidän laumaan!

----------

Cora KoiraNetissä.