Esittely • Alpenhirts Superman

assa-ylakuvatx3_uusi.jpg

C.I.B FI MVA NO MVA SE MVA POHJ MVA V-09 V-10 PMV-10 FRV-11 SEV-11 MV-12 Bh Ad HK3 JK2

Alpenhirts Superman, kotoisammin Ässä, on paitsi perheenjäsen, myös aktiivinen harrastuskoira. Ässä on syntynyt 1.9.2007 Paraisilla ja valittu pentuesisarustensa joukosta luonteen ja rakenteen perusteella juuri harrastustoimintaa silmälläpitäen. Se on avoin, sosiaalinen ja iloinen velikulta, jota ei voi olla rakastamatta. Ässä omaa voimakkaan saalisvietin ja on hyvin miellyttämishaluinen. Ässän tekemisen tarmo (...ja tarve) on loputon. Ässä on sopusuhtainen ja voimakas. Harrastamme pk-hakua sekä -jälkeä. Jäljeltä Ässällä on avoimenluokan koulutustunnus ja hausta voittajaluokan tunnus. 

Hakukoirana Ässä on oikealla tavalla röyhkeä, periksiantamaton ja rohkea sekä välillä liiankin itsenäinen. Haastavinta sen koulutuksessa onkin varmaan ollut hallinnan rakentaminen, motivaatiota siltä ei ole puuttunut koskaan. Ässä on aloittanut haku-uraansa pelastuskoira puolella, jossa treenipaikkoina eteen tuli vaikka mitä. Ukkoja on etsitty rakennuksista, raunioilta, vedestä veneessä ja savusukellusharjoituksessa savun keskeltä. Paikalla ei ole koskaan ollut Ässälle väliä kun töitä tehdään.

Ässä on paras ja tietää sen myös itse, tästä itsevarmuudesta on ollut hyötyä muiden harrastusten ohessa myös näyttelyissä. Ässähän on aina pitänyt huomion keskipisteenä olosta. Erityisesti sen ryhti, liikkeet ja luonne ovat saaneet paljon kehuja. 

Ässä on luonnetestattu loppupistein 215 ja testin osa-alueet on hyvin koiran näköiset. Testitulokset katsottavissa täällä.

Ässä on suorittanut myös kestävyyskokeen (AD) hyväksytysti. 

AD-kokeessa koiran kuuluu ravata 20 kilometriä ohjaajan polkupyörän vieressä, matkalla pidetään kaksi taukoa, jossa koira saa liikkua vapaasti sekä tuomari tarkastaa koiran tassut ja yleiskunnon. Juoksuosuuden jälkeen otetaan kentällä vielä tottelevaisuusliike, esim. vapaana seuraaminen ja tarkastetaam koiran henkinen tila. 

Jälkeläisiä Ässälle on syntynyt kuusi hienoa pentuetta, Saksa 2010, Venäjä 2010, Sveitsi 2013 ja vielä uudestaan Saksaan 2015. Suomessa Ässälle on syntynyt kaksi pentuetta, Hakuhauskan C (2015)- ja D (2016)-pemtueet.

----------

C.I.B FI CH NO CH S CH Nordic CH FW-09 FW-10 Nordic W-10 FRW-11 SEW-11 WW-12 Bh Ad

Alpenhirts Superman, also known as Ässä, is not only a family member, but also active in hobbies. Ässä was born on the 1st of September 2007. He was chosen from the litter by his character and body structure keeping in mind  the future activities. He has a well balanced and strong outlook. Ässä is an open, social and happy fellow who you can't help but love. He possesses very strong prey drive as well as he is very willing to please. Ässä's motivation and drive (...and need) to do is endless.

----------

More photos in here.

My pedigree found here.

assa-alakuvatx3.jpg